-Kius | Foto: Kius

Nõmme pakub toidugurmaanile mitkekülgset valikut

Nõmme Leht nr.01/Sisuturundus/Tule nautima!

Nõmmel on viimastel aastatel tekkinud mitmeid väga populaarseid ja häid restorane, mis mõned on peenemad kui teised, mõned populaarsemad kui teised, kuid kõik pakuvad mõnusat õhkkonda ja head toitu.

Kius

Kohvik-restoran Kius on tõeline kiusatus juba oma asukoha poolest, asudes Nõmme turu kõrval koduses helerohelises majakeses, kus tegutses mõned aastad tagasi kommipood.

Alates restorani avamisest on külastajate suureks lemmikuks kujunenud vürtsikas pardilihasupp nuudlitega. Supp on osutunud niivõrd populaarseks, et selle väljavahetamist mõne muu supi vastu pole juhataja Riin Alametsa sõnul niipea oodata.

Restorani magusaks pärliks on lumepallisupp, mida kiidetakse taevani. Juhataja sõnul lumepallisuppi suvemenüüs ei olnud, ent külastajate tungival soovil võib selle taas leida sügisesest menüüst.

Päeva alustab Kius hommikusöögi menüüga. Argipäeviti pakutakse päevapraadi, mille hind jääb vahemikku kolm kuni kuus eurot ja õhtu lõpetuseks saab nautida à la carte menüüd.

Septembri teisest nädalast pakub restoran uut menüüd, millest leiab palju uusi ja põnevaid maitseid. Uuenduskuuri läbib ka kokteilimenüü, mis ei jää alla vanalinna kokteilibaaride omale.

-Jah, kallis! | Foto: Jah, kallis!

Jah, kallis!

Jah, kallis! restoran võtab külalisi vastu Vabaduse puiesteel uuendusliku Manta maja esimesel korrusel. Avaras restoranis saab nautida nii hommiku-, lõuna-, kui ka õhtusööki ning saadaval on ka sushimenüü.

Peakokk Aleksander Nikoškov on menüüsse loonud maitsekooslusi omamoodi nüansiga. Traditsioonilisele Caesari salatile on leitud huvitav asendus: valida saab Caesari salati koos panko paneeringus pardimuna ja peekoniga või grillitud vürtsika Järveotsa põldvutiga. Restorani sisekujunduses on omapärane selle südames asuv köök. Külastajad saavad jälgida, kuidas otse nende silme all toit valmib. Toidukoha juurde kuulub ka veinipood, mille valikusse kuulub ligikaudu sada erinevas hinnaklassis veini. Lisaks korraldatakse seal veinikoolitusi ja degustatsioone.

Restoran pakub tööpäeviti kell 11.-15 päevapraadi ja päevasushit, mille hind on viis eurot. Päevasupi saab kätte kolme euroga.

-Paju villa | Paju villa

Paju Villa

Karoline Paju poolt läinud sajandil Nõmmele rajatud uhkes ja renoveerimiskuuri läbinud villas asub eelmisest aastast restoran Paju Villa.

Restorani signatuurroaks on restorani nime kandev mereannisupp lõhe, karpide, kartuli ja aioli kastmega. Tuntud on restoran ka oma „artisan” friikartulite poolest, mis on kartulitest käsitsi riivitud. Friikartulid on menüüs olnud alates restorani avamisest ja populaarsed siiani.

Pearoad jäävad vahemikku 16-20 eurot ja päevapraadi Paju Villas ei pakuta – see-eest on garanteeritud eriline maitseelamus.

Restorani interjöör on elegantne ja teenindus külalislahke, nagu ühele väärikale villale kohane. Külastajatele pakutakse einestamiseks kahel korrusel asuvaid ruume ja suvisel ajal saab toitu nautida aias.

-Snoob | Foto: Snoob

Snoob

Snoob resto on tegutsenud Pärnu maanteel endise Rahumäe jaama vastas aastajagu. Snooblikust nimest ei tasu hirmuda, sest resto reklaamib end hoopis hubase pererestoranina. Ja seda see tõepoolest on. Väga sagedasti peetakse restoranis sünnipäevi ja juubeleid ning koos ühe laua taga istuvad mitmed põlvkonnad. Üheks armastatuimaks pearoaks on söegrillil valmistatud veinises kastmes veisepõsk koos trühvlilisandiga kartulipüreega. Restorani juhataja Janica Kooli sõnul on külastajatel veisepõse aadressil jätkunud vaid kiidusõnu.

Magusast võib leida erilise valmistusviisiga Šokolaadisfääri. Tegemist on ümara šokolaadikeraga, mille sees on kamakeedukreem, õunaželee tükikesed ja pallike mustsõstra sorbetti. Magustoidu ümar kuju saadakse šokolaadi külmutamisel õhupalli ümber.

Suvisel ajal on avatud suveterrass koos suvise lisamenüüga. Hubase sisustusega siseruumist ei puudu pererestoranile omaselt lastenurk.

Argipäeviti kell 12-14 on saadaval päevapasta hinnaga viis eurot ja päevapraad hinnaga 5.90. Kolme euro eest saab nautida magustoitu.

Tekst: Liisbeth Lind

Lisa kommentaar

Your email address will not be published.

*

Loe ka (Nõmme Leht nr.01)

Mine Üles
Inline
Inline