Paju Villa restorani "pere" juugendstiilis maja ees (Aigi Parker paremalt viies) | Foto: Erakogu

Paju Villa – kodune restoran Nõmme südames

Nõmme Leht nr.05/Tule nautima!

Aadressil Vabaduse puiestee 88 asub omanäoline restoran Paju Villa, mis on möödasõitjatele silma jäänud kauni arhitektuuriga maja ja õhtusel ajal säravate tuledega. 1931. aastal valminud kahekordne juugendstiilis hoone on ajastutruult restaureeritud ning külalistele pakutakse hubast õhkkonda ja maitsvaid roogi.

Nõmme Lehte võõrustab Paju Villa perenaine Aigi Parker, kelle hoiakust õhkab armastust ja hoolivust oma restorani vastu. “Palju kliente tuleb jutuga, et nad olid korduvalt mööda sõitnud, aga polnud sisse veel jõudnud. Usume, et nõmmekad teavad, et me siin asume, aga kõik pole veel külla jõudnud,” julgustab Parker möödujaid leidma aega ka majja sisse astumiseks.

Paju Villas on mõlemal korrusel kolm ustega eraldatavat ruumi, mis võimaldavad vastavalt külaliste soovidele pakkuda erinevaid lahendusi. Alumisele korrusele mahub kuni 30 külalist ning ülemine korrus võtab vastu isegi kuni 50 inimest. “Siin majas filmiti mõnda aega ETV menukat sarja “ENSV”,” avaldab Parker huvitava fakti. “Peaaegu kõik meie kliendid soovivad esimesel külastusel ka ekskursiooni majas. Seega, hoone ise on omaette tõmbenumber ja paljusid inimesi huvitab interjöör pisidetailideni välja.”

Õhkkond Paju Villas on tõepoolest mõnusalt hubane ning selles vallas on Parkeri sõnul kõige paremaks mõõdupuuks pisipere käitumine. “Meil juhtub üsna tihti, et külastajate lapsed hakkavad sisenedes automaatselt välisjalatseid ära võtma. Soojemal ajal saavad lapsed hullata õues asuval mänguväljakul ning Paju Villas on hästi käituvad lemmikloomad samuti oodatud külalised.” Nagu kodus. Selles hubasuses annab vaheustega reguleerides korraldada erinevas suuruses üritusi – privaatsetest jõuluõhtutest kuni seminaride ja suurte firmapidudeni. Töisemate istumiste jaoks on olemas projektorite ja ekraanide näol kõik vajalikud abivahendid.

Igapäevaste klientide jaoks on Paju Villa Parkeri sõnul positsioneerinud ennast n-ö Nõmme fine dining kohana. “Kui Kesklinna peenemate restoranidega võrrelda, siis jääme veidi tagasihoidlikumaks. Kui võtta võrdluseks teised Nõmme söögikohad, siis oleme ehk sammukese kõrgemal,” arvab Parker. Asukoha tõttu on Paju Villa peamisteks klientideks eestlased, kuigi Vabaduse puiestee ääres asudes satub sööma ka möödasõidul olevaid lätlasi ja leedukaid ning teatav tuntus on saavutatud ka Soome turistide hulgas. “Eestlastest suur osa on muidugi nõmmekad. Mõnede naabritega on suhe juba nii lähedane, et helistatakse ja tellitakse toit, mille me siis üle aia kohale viime,” naerab restorani perenaine.

Hittideks kalasupp ja “sushi burger”

“Meil on paar populaarset rooga, mis on menüüs olnud algusest peale ja mida ei tohi välja vahetada,” avaldab Parker. Üheks rahva lemmikuks on Paju Villa kalasupp, mis kahele inimesele tellides tuuakse lauda ilusa supitirina sees. Teiseks suureks lemmikuks on „Marunaka veis“, mida kliendid kutsuvad “sushi burgeriks”.

“Burgeri pihv on tehtud laagerdatud Eesti veiselihast- ja rasvast, mille timmisime just õigelt mahlaseks koos Estonian Meat House’iga. Kaste on tehtud Marunaka sojakastmega, mis tuleb meile otse Jaapanist. See on üks maailma paremaid sojakastmeid, mida valmistatakse traditsioonilise meetodiga, laagerdades kastet vähemalt kolm aastat. Marunaka Shoyu on rohkem kui 200 aastat vana pere-ettevõte, kus traditsioonilisi sojakastme valmistamismeetodeid on pärandatud edasi põlvest-põlve,” jutustab Parker roa lugu.

Parkeri hinnangul peavad mõned kindlad road menüüs olema, et klienti mitte pahandada, kuid aeg-ajalt tuleb püsikliente uute maitsetega üllatada. “Me üritame hooajaliselt pakutavat vahetada ning ka tänavu detsembris-jaanuaris meil menüü kindlasti muutub. Tegelikult inimesed pigem ootavad menüüvahetust.”


Nõmmel Vabaduse puiesteel asuv Paju Villa esindab puhast juugendarhitektuuri. Oma nime on ta saanud Karoline Paju järgi, kelle nõudliku ning stiilipuhta käe all maja hoolimata lugematutest takistustest 1931. aastal valmis. Nõukogude Liidu riigistamise tulemusena ehitati maja ümber korteriteks ning sealt algas ka hoone aeglane, kuid visa amortiseerumine, mis päädis aastatepikkuse tühjana seismisega ja viis maja lagunemiseni. Villa renoveerimise südameasjaks võtnud maja omanik Jaan Pelmas tunnistab, et idee maja taastamiseks tuli tema varalahkunud tütrelt Katrinilt.

-Väljavõte restorani koduleheküljelt pajuvilla.ee.


 

Vaata rohkem infot “Paju Villa” veebilehelt.

Lisa kommentaar

Your email address will not be published.

*

Loe ka (Nõmme Leht nr.05)

Nõmmekate jõulud

Nõmme üheks peamiseks südameks on Nõmme turg, kus saavad kokku erinevad inimesed,…

Mine Üles
Inline
Inline