-Diner Nõmme | Foto: Erakogu

Põnevaid maitseid siit- ja sealtpoolt raudteed

Nõmme Leht nr.02/Sisuturundus/Tule nautima!

Lisaks restoranidele on Nõmmel kiirtoidukohti, mida kliendid armastavad tingimusteta.

DINER NÕMME: welcome to America!

Diner on justkui Ameerika filmist pärit 1980-ndate hõnguline söögikoht. Nime järgi ongi diner väike restoran, mis asub enamasti suure tänava või maantee ääres, nagu Dinergi paikneb tiheda liiklusega Vabaduse puiesteel.

Menüüsse on valitud diner’ile tüüpilised toidud, nagu burgerid, snäkid ja grillroad. Koha üks juhtidest Vallo Veider sõnab, et nad lähtusid menüü loomisel sellest, mis meeldib eestlasele. Nad kasutavad võimalikult palju värsket ja kohalikku toorainet, 100% veiseliha ja ka näiteks friikartulid valmistavad nad ise Eesti kartulist.

Menüü on Ameerika-pärane ja burgerid valmivad Josperi grillil, mis töötab sütega ehk pihvid küpsevad elusal tulel. „Kuna pihvid lähevad tulele alles pärast kliendi tellimuse saamist, võtab toidu valmimine aega, kuid garanteeritud on väikese suitsumekiga burgerielamus,“ märgib Vallo Veider.

Alguses leidunud ka neid, kes käisid umbusklikult Dinerit uurimas, aga praeguseks on nõmmekad koha hästi vastu võtnud. Vallo Veideri sõnul on neil palju toredaid kohalikke püsikliente, kes väidavad, et nad ei ole kusagil mujal nii suuri burgereid saanud kui Dineris.

-Raba köök & pood | Foto: Erakogu

RABA KÖÖK & POOD: siit ja sealt turule kokku

Nõmme turu peahoones alustas pool aastat tagasi tegutsemist Raba köök & pood. Vaatamata väikesele kohale on see ühendanud poe ja söögikoha, mis pakub võõramaiseid maitseid.

Raba köök on inspireeritud eri rahvusköökide maitsetest. Raba omanik ja peakokk Karmen Kähr sõnab, et maitseid koguvad nad reisidelt ning ühendavad need Eesti toorainega. Köögist võib leida mõjutusi näiteks Hawaiilt, Vietnamist, Gruusiast ja Ameerikast, aga ka kõikjalt mujalt.

Võõramaistest toitudele vaatamata on nõmmekad Raba köök & poe omaks võtnud. „Nõmmekas on palju reisinud ja armastab ka kodus uusi toite katsetada. See ongi Raba juures kõige toredam, et satume külalistega tihti jutustama ja arutame pikalt, mida ühe või teise tooraine, vürtsi või kastmega teha annaks,“ rõõmustab Karmen Kähr.

Poes leidub peamiselt Aasia toidukaupu, värskelt valmistatud määrdeid ja ka valmistoitu. Saadaval on ka eestimaise brändi Coffee People toodang ja Põltsamaalt pärit külmkuivatatud marjajahuga maitsestatud mesi.

-Grill kebab | Foto: Erakogu

GRILL KEBAB: omamoodi särisev klassika

Jaama tänav 5 tegutsev Grill Kebab tähistab juba oma 15. sünnipäeva. Tegelikult ulatub selle kebabikoha alguslugu kogunisti 1997. aastasse, mil Tallinnas polnud veel kebabikohti nii nagu praegu ja kebab oli eestlaste jaoks veel üpriski tundmatu toit. Algusaastail tegutseti hoopis väikeses kioskis Vabaduse puiestee ääres.

Kuigi 1997. aastast on möödas juba üle 20 aasta, on koht säilitanud oma algupära. Menüü ei ole selle ajaga muutunud: oma kohal püsivad endiselt nii kebab friikartulitega kui ka pita sai kebabiga. Menüü on lühike ja lihtne, ent lihtsuses peitubki võlu. Mis peamine – inimestele meeldib. Enda eest räägib ka tõsiasi, et on palju neid, kes jäänud algusaegadest seda kebabikohta külastama.

Tekst: Liisbeth Lind

Lisa kommentaar

Your email address will not be published.

*